Elon Musk utmanar Putin på strid man mot man

Bild: Public domain/ Kremlin.ru/CC BY 4.0
  • Tisdag 15 mar 2022 2022-03-15
E-post 404

Teslas VD Elon Musk, världens rikaste man enligt Forbes och Bloomberg, utmanar Rysslands president Vladimir Putin på strid man mot man i ett inlägg på Twitter. Musk vill att Putin, vars namn han skriver med ryska bokstäver, ska slåss med honom om Ukraina.

I en följande tweet skriver Musk ”Är du redo att ta denna strid?” till den ryska presidentens Twitterkonto @KremlinRussia_E.

Vladimir Putin är 69 år gammal och har svart bälte eller graderingen åttonde dan i judo. Han utövar även den ryska kampsporten sambo och karate.

Elon Musk är 50 år gammal och har uppgett i Joe Rogans podcast att han som barn tränade karate, taekwondo, judo och brasiliansk jiu jitsu.

Musk har tidigare uttryckt stöd för Ukraina och landets president Volodymyr Zelensky i flera inlägg på Twitter, och har även försett landet med Starlink som ger internetuppkoppling genom satelliter.

Något svar på utmaningen har inte kommit från Putin. Däremot har Dmitry Rogozin, chef för det statliga ryska rymdbolaget, svarat med ett inlägg där han citerar en dikt av den ryske 1800-talspoeten Aleksandr Pusjkin. Dikten heter ”Sagan om prästen och hans arbetare Balda”.

I citatet står bland annat att ”du din lilla djävul är fortfarande ung” och att en strid dem emellan skulle vara slöseri med tid.

Musk svarar med att erbjuda 10 procent mer av pay per view-intäkterna till Putin-sidan.

Han erbjuder också Putin att ta med sin björn från ett berömt foto.

Läs även: Elon Musks exflickvän vill bygga ”lesbiskt rymdkollektiv” på Jupiters måne

Läs även: Uppgift: Afrikanska soldater lovar hjälpa sina ”ryska bröder” i Ukraina

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag