En av grundarna bakom Femen hittad död i Paris

Foto: xvire1969
  • Onsdag 25 jul 2018 2018-07-25
E-post 10

PARIS En av grundarna bakom den feministiska organisationen Femen, kända för sina barbröstade aktioner, har hittats död i sin lägenhet i Paris.

Femen är en feministisk organisation som genomför demonstrationer och aktioner topless. Organisationen bildades 2008 i Ukraina av, bland annat, Oksana Shacko, som nu uppges ha hittats död i sin lägenhet i Paris. Det uppger Daily Mail.

Femen har tidigare protesterat mot Vladimir Putin, Nationella Fronten och under 2013 genomförde organisationen en topless-protest inne i Stockholms moské på Södermalm. De hade skrivit slagord på sina kroppar som handlade om sharia i Egypten.

Shacko har sen 2013 bott i Frankrike och jobbat som konstnär och lämnat Femen. På måndagen den 23 juli uppgav Femen att Shacko hittats död i sin lägenhet i Paris. Vid hennes kropp ska ett självmordsbrev ha hittats.

I september 2015 misshandlades två femenaktivister vid en protest mot fundamentalistisk Islam. Aktivisterna hade stormat en konferens som handlade om kvinnans roll inom Islam. Budskapet under konferensen var att kvinnan ska underkasta sig mannen och att våldtäkt inom äktenskapet är legitimt.

LÄS ÄVEN: Femenaktivist misshandlad vid protest mot fundamentalistisk islam

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag