En död efter skjutning vid köpcentrum i Borlänge

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 jul 2019 2019-07-08
E-post

BORLÄNGE En person har dött efter en skjutning i Borlänge under natten till måndagen. Polisen rubricerar händelsen som mord.

Klockan var 04.08 när polisen fick in telefonsamtal om en skjutning vid köpcentret Kupolen i Borlänge. På plats finner man en skjuten person som förs till sjukhus och senare avlider.

Den avlidna personen kunde senare på morgonen identifieras men anhöriga har ännu inte underrättats. Polisen är därför förtegen om detaljer kring personen, inklusive ålder.

Polisen har vissa spår att gå på men tänker inte gå ut med mer information i nuläget.

– Vi har en bild men vill inte utveckla den just nu, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Den som har gjort iakttagelser kring händelsen som kan vara av värde för polisen kan höra av sig till polisens växel 114 14 och be att få bli kopplad till kontaktcentrum.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag