En död och 26 skadade: Blodiga kravaller i USA

  • Lördag 12 aug 2017 2017-08-12
E-post 776

USA En bil har kraschat in i en folksamling i USA varav en person hittills bekräftas död samt 19 personer är skadade mitt under pågående demonstrationer i staden Charlottesville i USA. Undantagstillstånd är utlyst efter att vänsterextrema och högerextrema grupper eskalerar konflikten under dagen.

Demonstrationen ”Unite the right” samlar en stor skara nationalister, högerextremister och olika varianter av ”Alt right”-grupper i Charlottesville med syfte att protestera mot att en staty ska plockas ner i staden. Samtidigt har antifascister, vänsterextrema och ”Black lives matter”-anhängare samlats för en motdemonstration.

Under dagen har våldsamma sammanstötningar i omgångar utspelats mellan grupperna, rapporterar nyhetsbyrån AP. Mitt under pågående demonstrationer rusar en bil in i en folkmassa varpå en person bekräftats död och 26 personer rapporteras vara skadade och befinner sig på sjukhus.

De skadade personerna ingick i en grupp av motdemonstranter. Föraren av bilen är en man och han är gripen av polis.

– Det var med avsikt, säger en person på platsen som såg bilen köra in i folkmassan.

USA:s president Donald Trump kommenterar kravallerna på Twitter där han fördömer våldet och uppmanar till försoning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag