En död och tio skadade vid skolattack i Finland

Foto: kallerna (Wikimedia Commons)
  • Onsdag 2 okt 2019 2019-10-02
E-post 163

KUOPIO I finländska Kuopio har en kvinna dödats och tio personer skadats vid en skolattack på tisdagen. En man född 1994 har gripits och är misstänkt för det brutala dådet.

Svenska Yle rapporterar att nödcentralen larmades klockan 12.29 om att det pågick ett våldsdåd på Savolax yrkesskola i staden Kuopio. En kvinna dödades och tio personer, elever och personal vid skolan samt en polis, skadades.

På tisdagskvällen uppgav universitetssjukhuset i Kuopio att sex personer fortfarande fick vård, varav två hade fått allvarliga skador. Den ene av dem var den misstänkte gärningsmannen, som polisen var tvungna att skjuta innan han kunde gripas.

Den misstänkte uppges vara en infödd finsk medborgare och elev på skolan. Han är född 1994 och har inget brottsregister enligt preliminära uppgifter. Han tycks ha agerat ensam och använt ett ”sabelliknande eggvapen” samt ett skjutvapen, enligt Svenska Yle.

Frågan om mannens motiv är än så länge obesvarad och polisen ska förhöra honom när hans tillstånd har förbättrats.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag