En gripen för mordbrand i Huddinge – Hus stod i lågor

  • Måndag 16 jan 2017 2017-01-16
E-post 56

STOCKHOLM Natten mot måndagen grep polis en person misstänkt för mordbrand. Personen har tänt på att hus på Kvarnbergsvägen i Huddinge i södra Stockholm. Omständigheterna är oklara till varför personen tänt på huset. – Han var boende i huset, säger vakthavande befäl Nicklas Mattsson till Nyheter Idag.

Klockan 23.35 larmades räddningstjänst till Kvarnbergsvägen i Huddinge. När larmet ropas ut över räddningstjänstens radio lyder uppgifterna till en början att en man har tänt eld på sig själv. Men när Nyheter Idag senare talar med polisens vakthavande befäl Nicklas Mattsson berättar han att mannen aldrig tänt eld på sig själv, däremot har han tänt eld på ett hus på den aktuella adressen.

– Han var boende i huset, säger Mattsson.

Det finns inga uppgifter om varför mannen tänt eld på huset, ej heller om han var påverkad av alkohol eller droger. Mannen är gripen och misstänkt för mordbrand. Det bekräftar Mattsson. Han kan däremot inte svara på om det fanns fler personer i huset.

– Jag har inte sett avrapporteringen ännu. Han är fortfarande på väg in till polisstationen, så jag vet faktiskt inte om det var fler i huset.

När Nyheter Idag anländer till platsen är flera brandbilar, poliser och ambulanser på platsen. En rökpelare syntes bakom ett garage där de aktuella huset ska befinna sig. Räddningstjänsten har släckt huset men några uppgifter om skadornas omfattning finns ännu inte.

– Brandkåren har varit där och släckt det. Jag vet inte hur skadat det är, men det tog sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag