En knivdödad på asylboende: Polisen förbereder stormning

Foto: Daniel Sjöholm / Larm-Söderhamn
  • Lördag 13 feb 2016 2016-02-13
E-post

SÖDERHAMN Under lördagskvällen har minst en person blivit bragd om livet efter ett blodigt knivslagsmål på ett asylboende och flera personer har skadats. – Personen avled tydligen i en privatbil när man var påväg att köra honom till sjukhus, säger Christer Nordström, presstalesman på polisen till Aftonbladet.

Under lördagskvällen utspelas dramatiska scener vid ett flyktingboende i det lilla samhället Ljusne, strax utanför Söderhamn. Minst en person ska hittills ha dött till följd av skador efter ett blodigt knivslagsmål och tre ska vara skadade enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Personen avled tydligen i en privatbil när man var påväg att köra honom till sjukhus, säger Christer Nordström, presstalesman på polisen, till Aftonbladet.

Enligt en person på platsen som Nyheter Idag har talat med pågår ett stort polispådrag. Flera medier rapporterar att polisen förbereder någon sorts stormning av en fastighet och på bilder från platsen syns hur polisen står i en trappuppgång med en sköld och hjälmar. När vi når polisens presstalesman Christer Nordström vid 21 tiden berättar han att polisen fortfarande förbereder sig för att gå in i lägenheter i en fastighet i Ljusne.

– Vi har ett antal poliser på plats just nu, jag vet inte exakt vad de gör. Jag är inte själv där. Dels har vi avspärrat ett område och sen håller vi på då och möjligen ska titta i några lägenheter där då. Det här boendet är i lägenheter, en del i det här arbetet innebär att vi måste in en del bostäder, säger Nordström till Nyheter Idag.

Vet vi hur många skadade det är hittills?

– Vi har tre skadade som är förda till Hudiksvalls sjukhus, enligt uppgift ej livshotande skador. Sen har vi en fjärde som var skadad men som avled på väg till sjukhuset, han kördes i en privat bil.

Nordström har inga uppgifter vid 21 tiden om hur situationen är inne i de lägenheterna där polisen förbereder för att ta sig in. Polisen vet inte heller vad som startat bråket där en person hittills har dödats.

Strax efter klockan 22 på lördagskvällen fördes tre personer ut ur fastigheten av polis, varav minst en var försedd med handklovar. Det berättar lokaltidningen Hela Hälsingland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag