En man tände eld på sig själv i centrala Göteborg

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 3 okt 2017 2017-10-03
E-post 202

GÖTEBORG En man tände eld på sig själv inne i Domkyrkan i centrala Göteborg. Branden spred sig i kyrkan men släcktes av räddningstjänsten. Mannen är förd till sjukhus, svårt brännskadad.
–  Det verkar som att han har haft någon brännbar vätska som han har hällt på sig själv, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

En man tände eld på sig själv i centrala Göteborg. Det rapporterar Göteborgsposten.

Polis, ambulans och räddningstjänst tillkallades till platsen.

Enligt polisen satte personen eld på sig själv inne i kyrkan.

–  Det verkar som att han har haft någon brännbar vätska som han har hällt på sig själv. Hur han sedan har tänt eld på sig själv det vet vi inte, om han hade tändare eller ett ljus finns det inga uppgifter om, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst, till Göteborgsposten. 

Elden ska sedan ha spridit sig i domkyrkan.

Räddningstjänsten släckte elden och fick ventilera kyrkan.

Mannen fördes iväg i ambulans, svårt brännskadad. Ingen annan kom till skada.

Polisen har inte kunnat förhöra den brända mannen.

Vittnen har berättat hur de sett mannen komma utspringande från kyrkan, uppslukad av lågor. När han kom ut från kyrkan kastade han sig bakom några buskar och började rulla. Personer i närheten sprang till den brinnande mannen och försökte kväva elden med jackor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag