En person död efter skjuten i huvudet: ”Lät som automatvapen”

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 sep 2016 2016-09-02
E-post 355

GÖTEBORG En man ska ha avlidit av sina skador efter att han skjutits i huvudet vid Frölunda torg i Göteborg. Ett vittne som Aftonbladet talat med säger att han hört 15-20 skott. – Det lät som automatvapen, säger han till tidningen.

Ett stort polispådrag pågår just nu vid Frölunda torg efter att en person skjutit till döds i huvudet. Platsen är avspärrad och polisen arbetar för fullt med att utreda händelsen. När Nyheter Idag talar med gruppchef Anders Larsson vid polisen i Västra Götaland bekräftar han att en person är avliden.

– Det är full aktivitet kan man säga. Vi jobbar för fullt. Vi har spärrat av platsen. Vi har en person konstaterat avliden, säger Larsson.

Tidningen Aftonbladet har talat med ett ögonvittne som berättar att han hörde 15-29 skott i snabb följd. Han säger till tidningen att det lät som automatvapen och att han även sett en svart bil med kulhål i. De uppgifterna är inget som Larsson ännu kan kommentera.

– Vi jobbar brett med vittnesuppgifter och allting. Tekniker är på väg från polishuset, förklarar Larsson för Nyheter Idag.

Tidigare var kollektivtrafik inställd vid Frölunda torg, men den ska åter fungera igen enligt ett meddelande på Västtrafiks hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag