En person död efter skjutning i Luleå

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 31 jul 2021 2021-07-31
E-post

LULEÅ På fredagskvällen inträffade en skjutning i stadsdelen Notviken i Luleå. På plats hittade polisen en kvinna som avlidit, och en man sitter nu anhållen misstänkt för mord. (Artikeln har uppdaterats sedan ny information tillkommit under lördagsförmiddagen.)

– Det jag vet är att det har varit skott på plats och att en avliden person anträffats, sade polisens presstalesperson Liv Fahlén till Nyheter Idag på lördagsmorgonen.

På polisens hemsida står det att ärendet rubriceras som mord. Under natten har man bland annat jobbat med att knacka dörr i området och förhöra vittnen. På lördagsmorgonen skriver man att ”Polisen befinner sig i ett intensivt utredningsläge”.

Klockan 10.30 skriver polisen att den avlidna personen är en kvinna i 25-årsåldern och att en man i 30-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mordet.

– Vi bedömer det som en isolerad händelse och ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Vi fortsätter att jobba intensivt i ärendet med alla tillgängliga resurser, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, i ett uttalande på polisens sajt.

Skjutningen i Luleå är inte den enda som har inträffat under kvällen och natten. I Västerås skedde en skottlossning under kvällen där en person skadades och fördes till akuten. På morgonen skriver polisen att en person har anhållits i ärendet.

I Bagarmossen i Stockholm skedde också en skjutning där en man i 20-årsåldern skadades och fördes till sjukhus. Även där har en person, en man i 20-årsåldern, anhållits och han är misstänkt för grovt vapenbrott.

Läs även: Försökte hugga ihjäl hustrun på migrantboende – kan inte utvisas

Läs även: Kvinna i rullstol döms för flera våldsbrott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag