”En tillfällighet”: SD anklagar civilministern för att smygfilma Åkessons vinterbad

Foto: Facebook / Twitter
  • Måndag 12 mar 2018 2018-03-12
E-post 855

SÖLVESBORG ”Vi har alltså en minister i Sveriges regering som smyger runt i buskarna och filmar när ledare från oppositionen badar”, skriver en nybadad Mattias Karlsson (SD) på Facebook. – Det var en tillfällighet att de var vid samma bro samtidigt, säger civilminister Ardalan Shekarabis pressekreterare till Nyheter Idag.

SD-ledaren Jimmie Åkesson tar ett dopp i Sölvesborg idag tillsammans med SD-topparna Mattias Karlsson och Richard Jomshof till förmån för partiets insamlingsstiftelse Hepatica. Vinterbadet uppmärksammas av SVT Nyheter och lokaltidningar på plats. Men ytterligare en person står en bit ifrån och på avstånd dokumenterar vad som sker.

Det är civilministern Ardalan Shekarabi (S) som står där med sin pressekreterare Matilda Glas, som i sin tur filmar ministern.

– Jag är i Sölvesborg idag. Bakom mig badar Jimmie Åkesson i det kalla vattnet. Det är lättare för honom att bada i det kalla vattnet än att svara på frågan varför han stöder vinsterna i välfärden, säger Shekarabi i videon som publicerats på Twitter.

SD-kritiken: ”Smyger runt i buskarna och filmar”

En av de som hoppade i vattnet, Mattias Karlsson, noterar Shekarabis videoklipp och kommenterar det på Facebook. ”Vi har alltså en minister i Sveriges regering som smyger runt i buskarna och filmar när ledare från oppositionen badar. Hur sorgligt är inte det”, undrar Karlsson.

Vidare svarar Karlsson även på Shekarabis kritik om vinster i välfärden.

”Jimmie har svarar otaliga gånger på varför det inte är någon bra idé att ta bort valfriheten för Sveriges patienter och brukare och göra massvis med människor arbetslösa. Skärpta kvalitetskrav är bättre än vinstförbud. Det tyckte sossarna också innan de satte sig i knäet på kommunisterna”, skriver Karlsson.

Shekarabis pressekreterare: ”En slump” att de var där samtidigt

Nyheter Idag har talat med civilministerns pressekreterare Matilda Glas för att be henne kommentera kritiken om att ministern smyger runt i buskarna för att filma SD-trions vinterbad. Men hon hävdar med emfas att det inte var planerat i förväg, utan en ren tillfällighet att Shekarabi dök upp just där och då.

Och när de dök upp på samma plats fick de veta av lokaltidningarnas journalister att det var SD-trion som skulle vinterbada ett stenkast ifrån den plats där ministern stod.

– Det var en slump. Han skulle spela in en film om vinster i välfärden och så råkade Jimmie Åkesson vara i bakgrunden, säger Glas till Nyheter Idag.

Så det var en ren tillfällighet?

– Ja, det var det! Det var en tillfällighet att de var vid samma bro samtidigt.

Han skriver på Twitter att det är lättare för Jimmie Åkesson att bada kallbad än att svara på frågan varför han stödjer vinster i välfärden. Om han nu stod så nära Åkesson, varför gick han inte bara fram och ställde frågan?

– Just det, de har ju debatterat det här förut i Uppsala. Man kanske ska se det som en till debattutmaning, skrattar Glas.

Och det verkar stämma att Shekarabi var i trakterna av en tillfällighet. Under dagen har han haft inplanerade besök i området runt Sölvesborg och Bromölla. Glas berättar att Shekarabi besökt ett äldreboende och sedan har de även besökt Södra cell, en massafabrik för tillverkning av papper.

– Och nu är vi på en byggarbetsplats i Asarum, säger Glas.

Vill du se en ny debatt mellan Åkesson och Shekarabi?
3573 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag