Ensam man filmar när han är ute och går – se ”trakasserierna” här

Trakasseri-highfive. Faksimil/FunnyorDie.com
  • Fredag 31 okt 2014 2014-10-31
E-post

Efter att en video blivit viral på en kvinna som går på gatorna i New York och får komplimanger/trakasserier mottagna är det nu dags för män att uppleva samma sak. Resultatet är inte riktigt vad man kan förvänta sig.

Den ursprungliga videon föreställer en ung kvinna vid namn Shoshana Roberts som gått runt på New Yorks gator i tio timmar och låtit filma sig i smyg. Av män får hon otaliga komplimanger, flörtinviter och erbjudanden om att byta telefonnummer. Videon har marknadsförts som en video som beskriver hur trakasserier är en del av unga kvinnors vardag.

Kritiker har påpekat att inga av kommentarerna faktiskt har varit någon typ av hot utan tvärtom att det rör sig om smicker och snarare visar på vilken makt kvinnor har över män. Andra har påpekat att det är ett kulturellt fenomen då de allra flesta männen som gör inviter är av afroamerikansk börd. Personerna bakom filmen har också fått kritik för att de pekar ut just afroamerikaner.

Tiotimmarspromenaden i manlig tappning

Nu kommer den manliga varianten på tiotimmarspromenaden i New York. Resultatet skiljer sig dock en aning från kvinnans upplevelse. Då det är humorsiten Funny or Die som publicerat videon kan man ana att det finns spår av ironi och humor i klippet som du kan se nedan.

Och här är ”orginalvideon” som parodieras.

Vem får bäst/värst behandling?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag