Ensam polis attackerad av gängkriminella i Borås

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 sep 2019 2019-09-28
E-post 7820

BORÅS När en hundförare vaktade polisbilar i samband med en husrannsakan i det ”utsatta området” Hässleholmen attackerades han av 15-20 personer. Hundföraren fick inga fysiska skador i attacken och flera personer har frihetsberövats.

En ensam hundförare attackerades av en stor grupp människor på Hässleholmen i Borås, rapporterar Borås tidning.

Hundföraren vaktade polisbilar medan en husrannsakan pågick i området. Då omringades polisen av 15-20 personer som gick till våldsam attack.

– Det var en rätt så kraftig attack och han slog larm. Det är givetvis ingen rolig upplevelse när man blir så trängd och det är klart att man blir rädd i en sådan situation, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås, till Borås Tidning.

Andra poliser undsatte hundföraren som inte fick några fysiska skador. Flera personer har frihetsberövats på grund av händelsen som rubriceras som våldsamt upplopp.

Enligt uppgifter till Borås Tidning ska flera av de som pekas ut för upploppet ha starka kopplingar till ett kriminellt gäng i Hässleholmen/Hulta.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag