Ensamkommande begärs häktad för mordet i Kil

Foto: Flickr
  • Lördag 29 jun 2019 2019-06-29
E-post 578

KIL Den kvinna i 70-årsåldern som misstänks ha mördats i värmländska Kil sägs ha gått ”all in” i sitt engagemang för så kallade ensamkommande asylinvandrare. Nu har just en ensamkommande begärts häktad misstänkt för att ha bragt henne om livet.

Det var natten till torsdagen som polisen fann kvinnan död i en bostad i Kil. I närheten av brottsplatsen påträffade polisen en man i 20-årsåldern som man frihetsberövade, och efter ett kort förhör anhölls han på sannolika skäl misstänkt för mord.

GT rapporterar att den mannen begärdes häktad på fredagen, även då på sannolika skäl misstänkt för mord. Det rör sig om en man som kom till Sverige för några år sedan och har ansökt om uppehållstillstånd. GT beskriver honom som en ensamkommande.

– Som det ser ut nu så nekar han till brott. Han är i ett väldigt dåligt tillstånd mentalt och mår dåligt psykiskt, säger mannens advokat Anders Olsson till GT.

Kvinnan uppges ha varit en pensionerad lärare som var engagerad i integrationsfrågor. Den misstänkte och hon ska ha varit aktiva i samma förening.

– Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer, säger en kvinna från samma förening till GT.

Enligt Aftonbladets källor ringde den misstänkte själv in till polisen och uppgav att han hade dödat sin lärare.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat framgår det av uppgifter på internet att den kvinna som tros vara brottsoffret har varit politiskt aktiv i Miljöpartiet och kandiderade för partiet i ett tidigare val till kommunfullmäktige.

Kvinnan nämns i en nyhetsartikel från i höstas om en afghan som får möjlighet att stanna i Sverige tack vare den så kallade gymnasielagen. Afghanen har då fått bo hos kvinnan sedan ett knappt år tillbaka och hon är glad att han och de andra ”killarna” får en ny chans att stanna i Sverige.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag