Eritrean misstänkt för våldtäkt utomhus i Söderhamn

Foto: Pixabay
  • Måndag 2 sep 2019 2019-09-02
E-post 116

SÖDERHAMN En eritreansk man våldtog en kvinna utomhus i centrala Söderhamn natten mot lördagen. Det tror åklagaren som begärt mannen häktad. Häktningsförhandlingen kommer att hållas på tisdag förmiddag, något som Hela Hälsingland var först att rapportera

Den eritreanske mannen är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på Norra Hamngatan i centrala Söderhamn natten mot lördag, vid halv tretiden, uppger Hela Hälsingland.

Efter våldtäkten letade kvinnan upp en polispatrull som med hjälp av hennes uppgifter identifierade den nu anhållne mannen och grep honom kort därefter.

Mannen kom till Sverige 2013, är gift med familj.

Enligt häktningsframställan har mannen tolkbehov på arabiska.

Han har tidigare dömts för mindre trafikbrott men är i övrigt ostraffad.

Häktningsförhandling hålls på tisdagen klockan 09.30 i Hudiksvalls tingsrätt.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag