Eritreaner åtalas för filmad gruppvåldtäkt – åklagare vill ha utvisning

Genrebild.
  • Onsdag 30 nov 2022 2022-11-30
E-post 312

Fyra eritreanska medborgare åtalas för två grova gruppvåldtäkter mot en 40-årig kvinna i slutet av juni i år, rapporterar Expressen.

I det ena fallet våldtogs kvinnan i en hiss vid Flemingsbergs station av en av de åtalade männen, som ringde en av de andra för att hålla vakt medan våldtäkten pågick.

I det andra fallet togs kvinnan med ut i ett skogsparti, där hon fälldes till marken varefter samtliga åtalade utsatte henne för övergrepp, som även filmades.

– Det rör sig om allvarlig brottslighet där jag i dag har väckt åtal för två fall av våldtäkter som skett i nära anslutning till varandra, säger åklagare Axel Frick.

– Jag påstår att de tilltalade har utnyttjat sitt numerära överläge samt målsägandens berusning och rädsla, fortsätter han.

De åtalade männen är hemmahörande i Sandviken,  Huddinge, Vallentuna och Motala och är samtliga medborgare i Eritrea. Åklagaren yrkar på utvisning och förbud att återkomma till Sverige i 15 års tid om männen fälls.

– När det rör ett så pass allvarligt brott ska jag som åklagare yrka på utvisning. Jag har utgått från den praxis som finns och brottets strafflängd och har landat på just tidsintervallet 15 år, säger Axel Frick.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag