Etiopisk diplomatbil lämnades på spår

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 3 mar 2024 2024-03-03
E-post 0

En diplomatbil som tillhör Etiopien övergavs på tvärbanans spår i Stockholm och blockerade trafiken på söndag morgon, rapporterar TV 4.

Natten mellan lördag och söndag upptäcktes en minibuss stående på spåret för tvärbanan mellan Alviks Strand och Stora Essingen i Stockholm.

– Klockan två i natt fick vi samtal om att de hade lämnas, vi har varit där och konstaterat att det stämmer, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TV 4 Nyheterna.

Trafiken på linje 30 mellan Sickla och Solna station ställdes in till följd av händelsen på söndag morgon, men var åter igång strax efter nio, sedan minibussen flyttats från spåret.

Det blockerande fordonet var en diplomatbil som tillhör den etiopiska ambassaden, och händelsen utreds av polisen som vårdslöshet i trafik.

– Om det inte redan har gjorts så ska vi ta kontakt med ambassaden nu under morgonen, säger Ola Österling.

Det är oklart hur fordonet, som kördes upp på tågspåret för att där överges av föraren, överhuvudtaget har kommit upp på spåret.

– Vi tror att den har körts på spåren, men från vilken plats kan vi inte uttala oss om, säger Ola Österling.

SL:s presschef Andreas Strömberg säger att man normalt sett inte ska kunna komma in på den delen av spårområdet med en bil.

– Men den verkar ha kört upp via en ramp, den har kommit upp för långt upp i spårområdet, det ska inte inte hända och man tar inte miste och kör fel här, säger Andreas Strömberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag