Etiopiska medborgare begärs häktade för misstänkt hedersmord i Nacka

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 maj 2022 2022-05-23
E-post 1690

En 46-årig kvinna och två unga män begärs häktade som misstänkta för mord på en familjemedlem i Nacka. De misstänkta är etiopiska medborgare och polisen misstänker att hedersmotiv ligger bakom.

Tre etiopiska medborgare begärs häktade för det misstänkta hedersmordet i Nacka på torsdagen. Två av de misstänkta är män, födda 2001 respektive 2005, medan den tredje är en kvinna född 1976.

Enligt tidigare uppgifter i medier är de misstänkta familjemedlemmar till den avlidna flickan.

Det var på torsdagen som en tonårsflicka hittades död i en bostad i Nacka. Familjemedlemmar uppgav till polisen att flickan tagit sitt eget liv, men polisen fick snabbt andra misstankar och grep tre familjemedlemmar som misstänkta för mord.

Anledningen till gripandet var att de misstänktas berättelser om flickans död inte verkade stämma, och polisen fattade misstankar om att det i själva verket handlade om ett arrangerat självmord för att dölja ett mord, enligt uppgifter till Expressen.

Bland annat ska de misstänkta ha uppgett olika uppgifter till polisen, men också försökt gömma föremål som ska ha använts vid det påstådda självmordet, samt flickans mobiltelefon.

Polisen misstänker att motivet till det misstänkta mordet var att flickan umgåtts med kamrater efter skolan vilket upprörde övriga medlemmar av familjen. Det hela ska ha varit känt på flickans skola där det funnits en oro för flickan, som förstärktes av att hon sjukanmäldes på torsdagen, skriver Expressen.

En rättsläkare har även konstaterat att flickans skador inte stämmer överens med familjemedlemmarnas redogörelse för det påstådda självmordet.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

Läs även: Familjemedlemmar anhölls efter tonårsflickas död – misstänkt hedersmord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag