”Ett antal knivhugg” – Flera skadade, varav en 13-åring, i storslagsmål med uppemot 50 personer

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 1675

VÄSTERÅS Fyra personer har skadats, varav två är knivskurna, i ett större slagsmål där mellan 30 och 50 personer närvarat. Den yngsta skadade är så ung som 13 år. – Ingen av de parterna vi har pratat med vill medverka till någon form av utredning, säger polisens RLC-befäl Henrik Öhman vid polisregion Mitt.

Klockan 19.43 larmas polis till ett område i närheten av Puddelugnsgatan med anledning av en grov misshandel. Polisen berättar på sin hemsida att en man i 35-årsåldern tagit emot flera knivhugg, men när Nyheter Idag talar med RLC-befäl Henrik Öhman vid polisregion Mitt berättar han att det är två som knivskadats.

Han vet inte vad upprinnelsen är till misshandeln, däremot ska en stor samling människor närvarat på platsen. Polisen beskriver det som ”någon form av uppgörelse”.

– I händelserapporten står det 40 till 50 personer på plats, men det kan vara så att det var 30 personer, säger Öhman.

13-åring skadad

Förutom 35-åringen skriver polisen på hemsidan att ytterligare tre personer i 15-årsåldern är skadade. En av dessa är född 2005, alltså endast 13 år gammal.

– Det har varit någon form av större slagsmål där. Varför de har bråkat vet vi inte, fyra personer är skadade och förda till sjukhus. Två är knivhuggna.

Samtidigt har polisen svårt att utreda vad som egentligen har hänt.

– Ingen av de parterna vi har pratat med vill medverka till någon form av polisutredning, säger Öhman.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag