”Ett brunare och hårdare M” – vänsterprofiler rasar mot Teodorescu

Alice Teodorescu. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 1 apr 2019 2019-04-01
E-post 1367

”Vi kan se fram emot ett brunare och hårdare Moderaterna. Ett som försvarar Hanif Balis utfall men hetsar mot Hédi Fried när hon står upp mot SD”, skriver tidningen ETC:s opinionsredaktör på Twitter. Det är ett av flera exempel på raseri från vänsterhåll mot Alice Teodorescu.

Nyheten att Alice Teodorescu slutar sin roll som politisk redaktör på Göteborgs-Posten för att börja arbeta för Moderaterna där hon anlitas som huvudsekreterare för partiets nya idéprogram väcker reaktioner. Från borgerligt håll välkomnas rekryteringen, men tongångarna är inte lika positiva från vänsterkanten.

En som går till attack mot Teodorescu är Ulrika Lindahl, opinionsredaktör på den skattefinansierade vänstertidningen ETC.

”Vi kan se fram emot ett brunare och hårdare Moderaterna. Ett som försvarar Hanif Balis utfall men hetsar mot Hédi Fried när hon står upp mot SD”, skriver hon.

Socialdemokraten Elsa Alm från Göteborg är inne på en liknande linje som Lindahl. Hon menar att Teodorescu ”bråkat med förintelseöverlevare, polariserat Göteborgs debattklimat och vill att moderaterna ska samarbeta med SD”.

Flera debattörer och opinionsbildare tolkar dagens nyhet i en större kontext där de ser ett mönster på högerkanten. Tidigare lämnade Johan Ingerö Timbro för att bli policyansvarig i KD och senare lämnade Per Gudmundson som ledarskribent på SvD för att ansluta till KD i rollen som presschef.

Samtidigt meddelar Göteborgs-Posten att Adam Cwejman tar över rollen som politisk redaktör på tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag