EU-migranter slog läger i två veckor – lämnade 250 ton sopor efter sig

Bild: Youtube
  • Måndag 24 jul 2017 2017-07-24
E-post 3305

LONDON En mindre grupp EU-migranter som i veckan avhystes från Bromley Field i sydvästra delen av London har lämnat 250 ton sopor och annat avfall efter sig på platsen. Avfallet består bland annat av tegelstenar, trä, badkar, kylskåp och madrasser. Markägarna uppskattar att saneringen kommer att kosta över en miljon kronor.

En mindre grupp EU migranter, som i mitten av juli slog läger på platsen Bromley Field i den sydvästra delen av London, har lämnat 250 ton sopor och avfall efter sig på platsen, meddelar den engelska tidningen The Daily Mail. Gruppen stannade i ungefär två veckor innan de avhystes från platsen av polis. Avhysningen skedde efter att markägaren fått tillstånd att vräka bosättarna genom en domstolsorder. Lägret bestod av ungefär ett dussin fordon.

Ett vittne säger till The Daily Mail att invånarna på platsen blev upprörda då lägret upprättades och bad myndigheterna om hjälp att avhysa EU migranterna. Polisen hade då uppgivit att de inte kunde göra något eftersom lägret satts upp på privat mark. Markägaren tvingades därför gå till domstol för att få en domstolsorder.

På torsdagen publicerade den lokala polisen en bild på området på Twitter tillsammans med rubriken: ”De resande har flyttat från platsen. Tyvärr tog de inte sitt skräp med sig #flytipping”.

På fotografiet kan man se tegelstenar, trä, och fulla soppåsar staplade i höga drivor som sträcker sig över hela fältet. Infarten till fältet har nu blockerats av en container och låsts med hänglås.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag