EU-toppkandidat för SD fick bilen vandaliserad

Foto: Privat
  • Tisdag 14 maj 2019 2019-05-14
E-post 1640

VÄRNAMO Johan Nissinen från Värnamo är femtenamn på Sverigedemokraternas lista till EU-parlamentet och förs fram av flera tunga partinamn som Björn Söder och Mikael Eriksson. Nu har Nissinen fått sin bil vandaliserad av en okänd förövare. – Här i Värnamo har vi det egentligen rätt lugnt. Men i distriktet har det tidigare varit problem, säger han luttrat.

Det var på måndagskvällen när Johan Nissinen, som sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna, upptäckte dragit långa fula repor på hans bil när han skulle hämta sin bil från långtidsparkeringen i Alvesta efter att ha varit ute och kampanjat. Han körde hem bilen och upptäckte på morgonen när det var ljust att det även var inristat ”SD” på motorhuven.

– Ingen annan bil var repad. Så någon måste ha vetat att det är min bil, säger Nissinen som ska polisanmäla attacken.

Har du blivit utsatt tidigare för något liknande?

– Nej. Inte nu, det var för länge sedan som folk beställde grejer i mitt namn och så. Men inget på senare tid.

Hur är det med attacker och trakasserier av ert parti i Värnamo?

– Här är det lugnt. Men mitt distrikt har haft problem eftersom Jönköping har en Afa-avdelning, säger Johan Nissinen.

Antifascistisk aktion, är en del av den autonoma vänstern. Säpo skriver om den autonoma vänstern:

”Inom den våldsbejakande vänsterextrema miljön finns troligen individer som avser att begå våldsbrott mot meningsmotståndare eller företrädare för staten. Det är däremot inte sannolikt att individer inom miljön har för avsikt att genomföra terrorattentat.”

Johan Nissinen står på femteplats på Sverigedemokraternas lista till EU-valet och har förts fram för att kryssas av bland annat Björn Söder.

– Det kan vara att någon sett att jag är EP-kandidat och blivit irriterad och man därför gjort någonting. Men annars vet jag inte riktigt vad skälet kan vara.

Irriterad? Att man blir irriterad på en kandidat kan väl inte ursäkta en attack?

– Självklart inte. Men både du och jag vet att det är något som vi tyvärr är en verklighet som vi ser. Vårt parti har en historia av att bli utsatta av människor som inte accepterar vad vi tycker.

Läs även: Skrek ”bögdjävel” och sparkade den liggande 70-åringen blodig – nu åtalas toppolitikerns make och son

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag