Explosion i bostadsområde i södra Stockholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 19 Nov 2017 2017-11-19
E-post 354

STOCKHOLM En kraftig detonation hördes i södra Stockholm på söndagskvällen. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en ytterdörr till ett bostadshus sprängts sönder. I området cirkulerar flera polisbilar och det finns inga uppgifter om att någon har kommit till skada.

Klockan 20.49 larmas polis till Alby i södra Stockholm efter att en explosion inträffat. På plats konstaterar polisen att en explosion inträffat vid ett bostadshus. Uppgifter till Aftonbladet säger att en ytterdörr blivit bortsprängd i dådet. Flera polisbilar cirkulerade i området efter detonationen, bland annat på en parkeringsplats vid ett köpcentrum.

Nyheter Idag har talat med Lars Byström vid Stockholmspolisen, men han är fåordig om händelsen och vill inte ge några närmare kommentarer om polisens resurser på platsen.

– Ja, vi har tillräckligt många, säger han.

Är någon skadad?

– Nej, inte så vitt jag har fått information om iallafall.

Poliser på plats spärrar av platsen och tekniker är på väg. En förundersökning har inletts med rubriceringen försök till mord, meddelar polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag