Explosion i trapphus i centrala Göteborg: ”Två killar sprang iväg till en svart Audi”

Polis har spärrat av på platsen. Foto: Torbjörn Karfunkel
  • Fredag 10 mar 2017 2017-03-10
E-post 109

GÖTEBORG En explosion har inträffat i en trappuppgång i centrala Göteborg på fredagskvällen. Polisen är på plats och har spärrat av ett område vid den aktuella fastigheten i stadsdelen Majorna. – Några hade sett två killar springa från platsen till en svart Audi, säger Ludwig Karfunkel, som bor i närheten, till Nyheter Idag.

Klockan 22.14 får polisen larm om en explosion på en adress i majorna i centrala Göteborg. På platsen kan det konstateras att någonting har exploderat i en trappuppgång och en dörr har förstörts i samband med detta.

När Nyheter Idag talar med Göteborgspolisens vakthavande befäl Sanna Lagerqvist bekräftar hon att polis är på platsen och arbetar.

– I nuläget är det avspärrat och tekniker är på väg fram där. Det ska inte vara någon som är skadad, inte som vi vet om iallafall. Det hoppas vi inte.

Nyheter Idag har även talat med Ludwig Karfunkel som bor intill trappuppgången där explosionen ägt rum. När han begav sig ner på gården fick han berättat att två personer sak ha setts lämna platsen.

– Några hade sett två killar springa från platsen till en svart Audi, säger han.

Och Ludwigs pappa Torbjörn Karfunkel var också hemma och hörde smällen. Han berättar att han hörde ljud som påminde om glas som krossas i samband med explosionen. Men exakt vad ljudet kom från är han inte helt säker på.

– Jag kan inte beskriva det som något annat än en smäll. Det var något som klirrade, dels kan det ha varit glas som krossades ute på gården, men framför allt tror jag det var våran katt som blev väldigt skrämd, hoppade till och rev ned någonting.

Mår katten bra nu då?

– Jadå, han är tillbaka i toppform.

Vid 23.40-tiden på fredagskvällen har polisens bombtekniker anlänt till platsen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag