Explosion och bilbrand i södra Stockholm inatt

  • Måndag 1 feb 2016 2016-02-01
E-post

STOCKHOLM Natten mot måndagen har varit orolig i södra Stockholm. Polisen rapporterar att en detonation inträffat i Stockholmsförorten Alby och kort därefter brann en bil intill en stor byggnad i Norsborgs centrum. – Tre personer sprang från platsen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

I de södra Stockholmsförorterna Alby och Norsborg var det oroligt natten mot måndagen. Strax efter klockan 02 kom larm från ett tiotal personer om att de hört en kraftig smäll och sett ett ljussken. Larmsamtalen kom från Fittja, Alby och Myrstuguberget. När polisen anlände till platsen vid Albysjön fann de en krater som var 30 centimeter i diameter och några centimeter djup.

– Det var precis vid strandkanten. På isen fann man rester av vad som kan vara en plastdunk eller något liknande, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Försök till grov mordbrand

En dryg timme senare kom ett nytt larm i närheten. Då stod en bil i brand intill en större byggnad vid Norsborgs centrum. Enligt räddningsledaren fanns det till en början risk att branden spred sig till centrumbyggnaden, står att läsa på polisens hemsida. När Nyheter Idag kom till platsen var bilen övertänd och byggnaden bredvid brandskadad på utsidan.

– En väktare mötte bilen på Hallundavägen, den kördes med punktering. Tre personer sprang från platsen, säger Olsson till Nyheter Idag.

En hundpatrull sökte efter okända gärningsmän till bilbranden utan resultat. Med anledning av spridningsrisken rubriceras ärendet som försök till grov mordbrand.

Polisen har inga uppgifter om att händelserna ska vara relaterade till varandra, trots att de inträffat nära varandra både i tid och plats. För en dryg vecka sedan inträffade ett våldsamt upplopp i Alby och när lokaltidningen Södra sidan talade med polisen uppgav myndigheten att de haft en insats mot droger i området, något som man kopplar till händelserna med det våldsamma upploppet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag