Expressen: Afghan bakom attacken i Vetlanda

Den misstänkte gärningsmannen grips Foto: Google Maps/Twitter
  • Torsdag 4 mar 2021 2021-03-04
E-post 1977

VETLANDA Den man som gick till attack och skadade sju personer i Vetlanda på onsdagseftermiddagen är en 22-årig afghansk medborgare som folkbokfördes i Sverige 2018. Detta enligt Expressens uppgifter.

Klockan 14.54 på onsdagen fick polisen det första larmet om att en man gick runt och attackerade personer i centrala Vetlanda. Mannen var beväpnad och skadade sju personer som nu vårdas på sjukhus. Även gärningsmannen vårdas då han sköts av polisen vid gripandet.

Händelsen rubriceras som mordförsök och polisen utreder om det finns ett terrormotiv. Man vill dock ännu inte säga vad som gör att det utreds som ett potentiellt terrordåd.

Enligt Expressens uppgifter är gärningsmannen 22 år gammal och medborgare i Afghanistan. Han folkbokfördes i Sverige 2018 och är nu skriven på en lägenhet i centrala Vetlanda som polisen har sökt igenom. Från polisens sida har man valt att inte kommentera mannens medborgarskap hittills.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har dömts för ringa narkotikabrott, enligt uppgifterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag