Expressen-profilen om bortgångne Sven-Erik Magnusson: ”Var går gränsen för en riksnyhet?”

Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons samt faksimil Twitter
  • Onsdag 22 mar 2017 2017-03-22
E-post 1582

SVERIGE Är det verkligen en riksnyhet att den omåttligt folkkäre dansbandsprofilen Sven-Erik Magnusson gått ur tiden? Det ifrågasätter Expressen-profilen Hanne Kjöller i en rad tweets under onsdagskvällen. ”Det kan väl inte vara antalet fans som avgör utan individens historiska plats i musik, politik el dyl”, skriver hon bland annat på Twitter.

Nu möter både Sveriges Radio Ekot och SVT Aktuellt kritik för att de gör en riksnyhet av att den folkkäre dansbandsprofilen Sven-Erik Magnusson gått ur tiden. Han var sångare men spelade även gitarr, klarinett och saxofon i dansbandet Sven-Ingvars. Nyheten har blivit en stor snackis under onsdagen.

Men Expressens nya profil Hanne Kjöller är frågande till den omfattande rapporteringen om att Magnusson nu har lämnat oss. ”Var går gränsen för en riksnyhet”, frågar hon på Twitter.

Kjöller antyder att hon även är frågande till Magnussons historiska plats i den svenska musikhistorien. Hon menar att det inte kan vara antalet fans som ska vara det avgörande.

Vidare skriver hon att även om man kan eller till och med ”gillat någons låtar gör inte ett dödsfall till ett allmänintresse”.

Men det är långt ifrån alla som håller med i Kjöllers kritik. En rad twittrare menar att det är direkt olämpligt att skriva som hon gör om den nu bortgångne Magnusson.

Nyheter Idag söker Hanne Kjöller för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag