Expressen-redaktör blir Kristerssons statssekreterare

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/Nyheter Idag
  • Torsdag 30 mar 2023 2023-03-30
E-post 0

Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg tar över posten som statsministerns statssekreterare sedan den tidigare statssekreteraren PM Nilsson tvingades avgå efter att han dömts för olagligt ålfiske, rapporterar Expressen.

– Det går inte att tacka nej när statsministern erbjuder ett av statens finaste jobb. Jag kommer att få sitta med i rummet när Sveriges samtidshistoria skrivs. Det är en unik möjlighet, säger Dahlberg till Expressen.

Anna Dahlberg började som ledarskribent på Expressen år 1999, och utsågs till politiska redaktör år 2008, och blev då den första kvinnan på posten.

I början av sin tid på posten var Dahlberg en hård kritiker av Sverigedemokraterna, och i en ledartext inför valet 2010, som illustrerades med en bild av en smutsig och ihopknögglad SD-valsedel i rännstenen – varnade hon för partiets politik och hyllade den dåvarande svenska invandringspolitiken.

”Det är öppenheten som har byggt Sverige starkt. Utan ett fritt flöde av idéer, varor och människor skulle vårt exportberoende land ha stagnerat” skrev hon bland annat.

Under migrationskrisen 2015 började Anna Dahlberg emellertid ändra uppfattning, och under senare år har hon varit kritisk till en omfattande migration och positiv till bildandet av ett blågult politiskt block.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag