Expressens kulturchef attackerar ABF-tidning – ”Vad är detta för sexistisk skitblaska?”

  • Tisdag 23 sep 2014 2014-09-23
E-post

KULTURBRÅK – Vad är detta för sexistisk skitblaska? Så lät det när Expressens Karin Olsson i en artikel under gårdagen gick till rasande angrepp mot arbetarrörelsens ABF:s medlemstidning Fönstret där Aftonbladets Katrin Kielos ses i en förförisk pose med benen upp i vädret.

Karin Olsson, kulturchef på Expressen, menar att denna ”klassiska förförarposen” aldrig skulle appliceras på kända manliga kulturpersonligheter som Jan Guillou eller Fredrik Virtanen. Efter angreppet igår har det varit tyst från båda sidor. Däremot debatteras det livligt i de sociala medierna.

”Är det här den nya arbetarrörelsen?”

Att snygga tjejer alltid gått hem på exempelvis kalendrar och affischer bland arbetarfolk är ingen nyhet. Ändå ifrågasätts det fina omslaget med Kielos av människor på Twitter, där en person av outgrundliga anledningar undrar vad det här har med arbetarrörelsen att göra. Vi har samlat de bästa tweetsen nedan.

Från moderata kvinnors håll hummas det friskt

Användaren #FreePalestine som beskriver sig som en socialist feminazgûl är inte heller nöjd.

TV4-profilen Robert Perlskog både raljerar och tycker till samtidigt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag