Facebook bannar Aron Flam för ”hatiskt” skämt om svenskar och maneter

Foto: Youtube / Twitter
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post 1337

SVERIGE Komikern Aron Flam har blivit avstängd från Facebook i tre dagar för ett skämt om svenskar och maneter. Troligen har ett flertal personer gått samman och anmält honom.
– Just de här människorna beter sig inte direkt som vänner av demokrati och yttrandefrihet, säger han.

”Jag har sett maneter i havet med styvare ryggrad än svenskar. Högre utvecklade kognitiva funktioner hade de också!”

Så löd skämtet som Facebook nu har bannat Aron Flam för i tre dagar. Enligt sociala medier-jätten bryter inlägget mot reglerna om ”hatiskt innehåll”.

– Jag kan inte annat än dra slutsatsen att maneter inte har något sinne för humor, säger Aron Flam.

Han skrev skämtet för flera veckor sedan apropå flera aktuella händelser. Som stark motståndare till socialismen reagerade han exempelvis på nyheten att public service ska finansieras via skattesedeln istället för en frivillig avgift.

Vill du läsa resten av intervjun med Aron Flam och veta vilka han tror har massanmält honom? Bli PLUS-medlem, då stöder du vår journalistik som inte finansieras av statliga bidrag.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag