Facebook förespråkar yttrandefrihet- låter grupp om invandrarhat vara kvar

Den något avstannade gruppen. Foto: fakskimil/Facebook
  • Fredag 26 sep 2014 2014-09-26
E-post 28


SVERIGE – För Facebook är det otroligt viktigt med yttrandefrihet och sedan måste det såklart balanseras med vad som är rimligt, uppger företagets talesperson Jan Fredriksson för tidningen Resume

Gruppen har i nuläget strax under 1600 användare och har ingen synlig aktivitet. Gruppen har fått motta ett flertal anmälningar. Enligt Facebooks riktlinjer ska enskilda inlägg granskas, för grupper är det däremot fritt fram.

– Jag kan tänka mig att det i kommentarerna till en sådan grupp finns allvarliga saker där man uppmuntrar till våld och annat och vår generella uppmaning är att man ska anmäla kommentarer och inte grupper om man vill vinna ärendet, påpekar Jan Fredriksson.

Diskussioner i gruppen

Gruppen som blivit omskriven har inga synliga inlägg sedan den skapades i april 2010.  Däremot har enskilda personer skrivit inlägg på sidan.

– Varför ska man hata när man kan älska?, skriver användaren Mohammed.

– Jag undrar en sak, till er som gillar denna sida. Hur många av er äter pasta, ris, potatis, pizza, hamburgare, kebab, langos?? Har troligen glömt en massa men inser ni inte att det är hyckleri att äta sånt och samtidigt gilla denna grupp?
Det blir inte direkt mycket mat över till er, påpekar Maria

Kampanj mot sidan på Twitter

På Twitter har en kampanj pågått för att stänga ned gruppen under en längre tid. Flera personer uppger att de anmält sidan. Än så länge utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag