Facebookevent lovar stödröster om Kristdemokraterna skrotar DÖ

Här är Facebookgruppen som försöker pressa Kristdemokraterna att överge Decemberöverenskommelsen. Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 6 okt 2015 2015-10-06
E-post 206

VÄSTERÅS På torsdag inleds Kristdemokraternas riksting och en av frågorna som ska avgöras kommer handla om partiet ska lämna Decemberöverenskommelsen. Nu har ett Facebookevent skapats för att lova partiet stödröster ifall de lämnar överenskommelsen.

Skåningen Nils Andersson har tröttnat på Decemberöverenskommelsen och har nu skapat en Facebookevent för att försöka påverka Kristdemokraterna att ta beslut på partiets riksting om att lämna överenskommelsen. Själv har han inget politiskt engagemang berättar han, men han identifierar sig som borgerlig.

Nyheter Idag har pratat med Andersson över telefon och han förklarar att moroten han har till Kristdemokraterna är att lova stödröster ifall de samlar mod och röstar emot partistyrelsen. På så sätt hoppas han att det ska gå att påverka de som är röstberättigade.

Vad fick dig att starta Facebookgruppen?

– Ren opportunism. Det faktum att KD:s riksting är på fredag och att partiets väljare i gemen, tillsammans med moderaterna, är de som är mest negativa till Decemberöverenskommelsen. Utifrån det och att KDU gått ut och sagt att de vill rösta ner DÖ, säger Nils Andersson till Nyheter Idag.

Nilsson har berättar även att han har pratat med kontakter han har inom Kristdemokraterna och han bedömer att det finns en chans att påverka partiet att ta beslutet att lämna Decemberöverenskommelsen.

– Det finns en stor inre opinion. Samtidigt är partiledningen och den socialliberala falangen emot idén att lämna DÖ.

Han uppskattar att i nuläget är det ungefär 60 procent av de röstberättigade på rikstinget som vill behålla Decemberöverenskommelsen och ungefär 40 procent som vill lämna densamma. Nu hoppas han att han ska kunna påverka partiet och få majoritet med Facebookgruppen och möjligen är han något på spåren.

– Som jag förstod det vann partilinjen med minsta möjliga marginal i både Stockholm och Skåne.

Vill du stödja Nils Andersson initiativ? Här hittar du Facebookeventet!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag