Fackligt ungdomsförbund önskar livet ur alla poliser ”på ett sätt som innebär mycket lidande”

SUF räknas till våldsbejakande vänsterextremism. Nu önskar de livet ur polisen. Foto: Nyheter Idag / Twitter
  • Söndag 20 Nov 2016 2016-11-20
E-post 393

GÖTEBORG ”Vi skulle vilja ringa alla poliser och be dem dö. Helst på ett sätt som innebär mycket lidande för dem och deras anhöriga”, skriver Syndikalistiska Ungdomsförbundets lokalklubb i Göteborg på Twitter. Enligt Fria Tider har en ledamot i Centerpartiets ungdomsförbund gillat det hatiska inlägget på Twitter.

Syndikalisternas ungdomsförbund är ett revolutionärt ungdomsförbund med kopplingar till fackföreningen Sveriges arbetares centralorganisation, SAC. Det långsiktiga målet med fackföreningen är att förverkliga den frihetliga socialismen där produktionsmedlen ska ägas och förvaltas av arbetarna.

Fackföreningen organiserar inte bara arbetare, utan även studenter, papperslösa och till och med fängelseinterner. Ungdomsförbet räknas av Säkerhetspolisen som en av de mer aktiva inom den autonoma miljön och den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism räknar SUF som våldsbejakande vänsterextremister.

”Vi skulle vilja ringa alla poliser och be dem dö. Helst på ett sätt som innebär mycket lidande för dem och deras anhöriga”, twittrar SUF Göteborg på fredagen.

Tidningen Fria Tider uppmärksammar att inlägget har ”gillats” av Olivia Erixon, ekonomipolitisk talesperson och ledamot i förbundsstyrelsen i Centerpartiets ungdomsförbund. Nyheter Idag har sökt Erixon för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag