Fackpampen Thorwaldsson: ”Sverigedemokraterna är och förblir ett fascistiskt parti”

Foto: svtplay.se
  • Söndag 1 maj 2016 2016-05-01
E-post 828

MALMÖ Den stora ledaren och fackpampen Karl-Petter Thorwaldsson varnade i kraftiga ordalag för moderater och fascister i sitt tal på fösta maj. – Det blir Moderaterna som tar makten av Sverigedemokraternas röster, var säkra på det över hela landet. Det blir de fascistiska vindarna som vinner, dundrade han från scenen.

I ett tal, som sänds av SVT Forum, varnar LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson för vad som kan hända om folk röstar fel i nästa val. Vill det sig illa enligt fackpampen väntar fascism och hemsk borgerlig politik runt hörnet efter nästa val.

– Ett samhälle där vi alla är lika, där vi alla har lika värde. Det är inget samhälle där vi kan låta fascismen och rasismen växa. Och det gör det runt om i vårt land. Vi måste skapa framtidstro för människor så att de inte lockas av fascisternas funderingar och fascisternas enkla lösningar på de problem som finns.

En röst på fascisterna ”är en röst på Anna Kinberg Batra”

Det var Sverigedemokraterna som var i skottgluggen för Thorwaldssons tal. Det har länge varit ett problem inom LO att allt fler arbetare inom LO-kollektivet väljer att rösta på SD istället för Socialdemokraterna. Nu varnade Thorwaldsson upprepade gånger för att om fascismen vinner får vi Anna Kinberg Batra som nästa statsminister.

– Sverigedemokraterna är och förblir ett fascistiskt parti på högerkanten som alltid kommer att rösta med de borgerliga partierna. De är och förblir ett högerparti. De kommer alltid att rösta med de borgerliga partierna. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på Anna Kinberg Batra. Det blir Moderaterna som tar makten av Sverigedemokraternas röster, var säkra på det över hela landet. Det blir de fascistiska vindarna som vinner.

Och i det fascistiska borgerliga skräckscenariot som Thorwaldsson målar upp varnar han för att vi får fler företagare och mindre offentliga utgifter. Den vita medelålders cis-mannen talade även om för folk i publiken att de inte ska vara svarta.

– Så är det när högern får bestämma. Då blir det mindre offentlig sektor och mer privat. Låt inte Sverigedemokraterna få ett avgörande inflytande över politiken här i Malmö. Ni är röda och ska förbli röda i Malmö, inte svarta hörni!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag