Falskanmälde tio våldtäkter – döms till fem års fängelse

Bild: Essex Police
  • Tisdag 4 okt 2022 2022-10-04
E-post 286

Cathy Richardson, 35, döms till fem års fängelse av en domstol i Essex, Storbritannien, för att ha anklagat två män för sammanlagt tio våldtäkter, rapporterar Metro UK.

Richardson anklagade männen för våldtäkter mellan januari och maj 2021, vilket ledde till ett dussintal utredningar och till att en av männen arresterades och blev föremål för en forensisk utredning.

Övervakningsfilmer, hastighetskameror och telefondata visade emellertid att den utpekade mannen inte var i det område där Richardson påstått att hon blivit våldtagen.

Läs även: Kvinnor döms för hopdiktad våldtäkt

En av de utpekade männen gick med på att ha en GPS-sändare på vristen, och data från sändaren visade att han inte var i området där Richardson anklagade honom för våldtäkt.

– Närhelst vi får in en anmälan om våldtäkt eller sexuella övergrepp, är vår utgångspunkt att tro på personen som kommer med anklagelsen, säger kriminalkommisarie James Holmes

– Inledningsvis var Cathy Richardsons påståendet inte annorlunda och vi genomförde vår utredning med medkänsla och empati. Ganska snart stod det emellertid klart att Richardsons anklagelser inte var vad de framstod som.

– Hennes påståenden har varit en stor otjänst för de offer för våldtäkt och sexuella övergrepp som behöver vår hjälp och vårt stöd, och har haft stor påverkan på de män som hon anklagat.

– Hennes anklagelser ledde till ett stort antal utredning för våra poliser, vilket tagit mycket tid och resurser som vi hade föredragit att rikta mot riktiga offer som verkligen behöver oss.

Läs även: Kvinna döms till fängelse för falska våldtäktsanklagelser

Läs även: Kvinna falskanmälde sitt ex och fick honom blåslagen av polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag