Familjeliv.se utsatt för ”SD-attack”

  • Söndag 8 Nov 2015 2015-11-08
E-post 36

INRIKES Det populära familjeforumet Familjeliv.se utsattes under söndagskvällen för en hackerattack och flera användare fick i samband med attacken sina lösenord röjda.

Attacken utfördes med hjälp av en så kallad Javascript-injection där en hackare postade flera diskussionstrådar på forumet med iögonenfallande rubriker.

Enligt en uppgiftslämnare hade de provocerande trådarna rubriker som ”Ny svärdattack på affär”, ”Vem fan röstar på SD egentligen?!!!!!!!” och ”Min bebis ramlade ner från skötbordet” i syfte att locka läsare.

I trådarna hade hackaren lyckats bädda in en skadlig kod som kunde ta över användarnas konton och posta inlägget ”Jag skulle rösta på SD om det vore val idag” med användarens användarkonto. Inlägget postades alltså i den drabbade användarens namn oavsett dennes politiska sympatier.

Hackerattacken ska även ha gjort att en del användares användarnamn och lösenord publicerades i trådarna.

Något senare byttes den skadliga koden ut mot en annan kod som istället lade upp ett så kallat ”trollface” på sidan.

Familjelivs redaktion meddelade i ett foruminlägg klockan tjugo över nio på kvällen att tekniker kallats in för att titta på säkerhetshålet och att användarna skulle anmäla om de såg fler trådar med skadlig kod i.

Strax efter klockan halv tio meddelade Familjelivs utvecklingschef att inga lösenord stulits eller hamnat i orätta händer.

Nyheter Idag har även mejlat Familjeliv för att få veta mer om attacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag