Fängelseinterner räddade kvinnlig kriminalvårdare från att våldtas

Fängelset på ön Rikers Island i närheten av Manhattan. Foto: Wikipedia
  • Onsdag 4 mar 2015 2015-03-04
E-post 254

USA En dömd våldtäktsman övermannade en kvinnlig kriminalvårdare och försökte våldta henne i ett av Riker Islands-fängelsets badrum. Hjälpen kom dock snabbt, och från ett aningen oväntat håll.

En grupp interner räddade en kvinnlig kriminalvårdare från att våldtas av en fånge i Rikers Island-fängelset, strax norr om stadsdelen Queens i New York, rapporterar Daily News.

Incidenten utspelade sig på lördagskvällen då den 27-årige internen Raleek Young lyckades stänga in sig själv och den kvinnliga vakten i en vaktpost.

Young lyckades ta sig in till vakten när hon, i tron om att han bara ville gå igenom vaktposten för att hämta en madrass i en annan del av fängelset, själv öppnade dörren för honom.

Kriminalvårdaren hade ingen chans att göra motstånd mot den storvuxne Young, som lyckades dra med sig henne in i ett närliggande badrum.

Väl där drog han ned sina byxor och började onanera samtidigt som han tog ett strypgrepp på kvinnan. Han ska även ha slitit av henne tröjan och tryckt sina läppar mot hennes ansikte.

Räddningen kom från ett oväntat håll

Den kvinnliga kriminalvårdaren räddades dock innan Young han åsamka henne någon mer skada.

En grupp interner tog sig själva in i badrummet, där de övermannade Young så att kriminalvårdaren kunde fly. Sedan höll man den sedan tidigare dömde våldtäktsmannen kvar på platsen fram tills att fängelsevakter kunde ta hand om honom.

– Jag uppskattar att de har hjälpt en officerssyster, eftersom det hade kunnat vara deras mamma, fru eller syster, sa Norman Seabrook, chef för fängelsets anställda polismän, när han besökte fängelset dagen därpå.

Innan dådet satt Raleek Young av ett tio år långt straff för att ha våldtagit en 13-årig flicka år 2007. Nu väntar en ny rättegång med nya anklagelser för sexualbrott.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag