Fansen om nya massmördarspelet: ”Vore kul att få döda muslimer, barn och gravida”

I Hatred spelar du en långhårig man som tröttnat på livet. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 5 mar 2015 2015-03-05
E-post 67

POLEN Den polska massmordssimulatorn Hatred är extremt kontroversiell. Det är dock inte bara spelet självt som rört upp känslor, utan även några av dess ovanligt hatiska fans. – Jag undrar bara om det kommer finnas muslimer med i spelet, det skulle vara kul om man hade möjligheten att döda så många som möjligt av dem, skriver ett fan på Destructive Creations Facebooksida.

I mitten av oktober förra året släppte den polska spelutvecklaren Destructive Creations en trailer till sitt kommande spel Hatred, och hela gamingvärlden skälvde.

I trailern får vi stifta bekantskap med en mystisk svartklädd man som till synes hatar hela världen och nu vill lämna den med en smäll. Spelet kommer i det stora gå ut på att man ikläder sig rollen som den svartklädda mannen, beväpnar sig till tänderna och sedan massmördar oskyldiga människor på löpande band.

Efter trailersläppet överöstes Destructive Creations inte helt oväntat av massiv kritik och många tyckte att spelet borde totalförbjudas redan innan det ens släppts. Inledningsvis togs spelet även bort från amerikanska speljätten Valves Steam Greenlight, en tjänst som hjälper små utvecklare att nå ut till nya fans och få sina spel nedladdningsbara från Steam.

Vill gotta sig i mer våld

Alla har dock inte varit lika hårda i sin kritik. Några fans har rent av tänkt i helt andra banor och har efterfrågat mer våld i spelet.

– Jag undrar bara om det kommer finnas muslimer med i spelet, det skulle vara kul om man hade möjligheten att döda så många som möjligt av dem, skriver ett fan på Destructive Creations Facebooksida.

En annan Facebookanvändare ber spelutvecklaren att även ha med möjligheten att ge sig på barn och gravida kvinnor.

– Även en våldtäktsmod [en modifikation är ett speltillägg skapat av spelarna själva, Nyheter Idags anm.*] skulle vara bra, särskilt efter att man skurit halsen av horan, skriver han.

Utvecklaren själv svarar att antagonisten kommer att mörda alla som står i dennes väg, och att vare sig etnicitet eller religion spelar någon roll för honom.

Inte lämpligt för små barn

I mitten av januari gav ESRB, den organisation som bedömer och åldersbestämmer innehållet i teve- och datorspel i USA, Hatred en AO-gradering, där AO står för Adults Only. I praktiken gör graderingen det omöjligt för spelet att säljas i större butiker eller i online-butiker för spelkonsoler. Den europeiska motsvarigheten till ESRB, PEGI, har ännu ej publicerat någon gradering av spelet.

ESRB:s beslut gör även att Hatred antagligen inte kommer att portas till några spelkonsoler, utan bara släppas till datorer vid den officiella releasen som ska äga rum någon gång under andra kvartalet i år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag