Fantombild på misstänkt våldtäktsman släppt: ”Stor bred näsa”

Foto: Polisen/Google Maps
  • Fredag 26 jul 2019 2019-07-26
E-post 869

HEDEMORA Känner du igen det här ansiktet? Kontakta polisen. Efter våldtäkten i Hedemora natten mot söndagen den 14 juli släpps nu en fantombild på gärningsmannen som beskrivs som med härkomst från Mellanöstern, talade svenska med brytning, normal längd och kroppsform samt ha mörkt bakåtkammat år. Och en ”stor bred näsa”, enligt polisens signalement.

Det var på natten till söndagen 14 juli, strax innan 03.00, som en kvinna i 40-årsåldern våldtogs när hon promenerade hemåt genom centrala Hedemora. På Myrgatan blev hon överfallen och våldtagen av en för henne okänd man.

Polisen har efter förhör med kvinnan nu kunnat sätta ihop och publicera en fantombild på sin hemsida. Man vill komma i kontakt med människor som befunnit sig i området kring tidpunkten. Nationella Operativa Avdelningen, NOA, har hjälpt till med att göra fantombilden.

Signalementet på gärningsmannen:

  •  25-35 årsåldern
  • Normal längd och kroppsform
  • Mörkt/svart bakåtkammat hår
  • Stor bred näsa
  • Klädsel: Han bar vid tillfället en mörk vinröd eller brun t-shirt, gympaskor i samma färg, ljusa jeans, ingen jacka.
  • Smycken: Mannen bar ett brett halsband/halskedja, typ Bismarck, i guld eller silver.
  • Mannen talade svenska med brytning och offret gör bedömningen att gärningsmannen härstammar från Mellanöstern
Tror du det blir lättare för polisen att ta fast gärningsmän om man går ut med tydligt signalement
2479 röster (se resultat)
Tipsa polisen

 

Telefon: 114 14

Mejl: Polisen i Bergslagens mejl

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag