Fårhuvud med kniv hittades vid skola: ”Det är mycket märkligt”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 23 sep 2021 2021-09-23
E-post

HALMSTAD Ett fårhuvud med en kniv i, placerat på en tallrik. Det var vad en person hittade vid Sturegymnasiet i Halmstad på onsdagskvällen. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Klockan halv elva på onsdagskvällen fick polisen larmet om att ett djurhuvud hittats vid Sturegymnasiet i Halmstad. På plats kunde man konstatera att det var ett fårhuvud med en kniv i som placerats på en tallrik vid en av skolans ingångar.

Polisen dokumenterade händelsen men har inte skrivit någon anmälan.

– Man har inte kunnat fastställa huruvida det skulle vara ett hot eller riktat mot någon person eller något annat, säger polisens presstalesman Hans-Jörgen Ostler till Nyheter Idag.

– Skulle det i efterhand dyka upp att det här skulle ha varit riktat mot någon person eller att det händer något liknande igen så har man den här händelsen att gå tillbaka till.

Känner du till något liknande fall?

– Nej.

En ganska ovanlig händelse då.

– Det får man nog säga att det är. Jag har nog närmast sett sådana händelser i film, säger Hans-Jörgen Ostler.

SVT skriver att Sturegymnasiet inte tänker vidta några åtgärder under torsdagen.

– Jag har varit skolledare i 23 år och aldrig varit med om det här, det är mycket märkligt. Nu tänker jag att vi får ta reda på var djurhuvudet stod och om det kan finnas någon innebörd med det, säger gymnasiechefen Maria Melander till SVT.

Läs även: Tingsrättsvakt åtalad för flera brott på jobbet – kopplas till kriminellt MC-gäng

Läs även: Två män greps – försökte smuggla friterad kyckling under lockdown

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag