Två män greps – försökte smuggla friterad kyckling under lockdown

Bild: Polisen i Auckland.
  • Onsdag 22 sep 2021 2021-09-22
E-post

Två män har gripits vid gränsen till Auckland på Nya Zeeland efter att de försökt smuggla in snabbmat från Kentycky Fried Chicken i staden trots landets strikta lockdown-regler, rapporterar The Guardian.

– Polisen noterade ett misstänkt fordon som färdades på en grusväg, och när de såg polisbilen gjorde fordonet en U-sväng och körde iväg i ett försök att undkomma polisen, säger polisens talesperson.

Vid gripandet fann polisen tre hinkar kyckling, en okänd mängd pommes frites och 100 000 Nya Zeeländska dollar i kontanter.

Läs även: ”Anti-lockdown-Rambo” jagas av belgisk polis – stal vapen och hotade virolog

Lockdown-reglerna mot Covid-19 på Nya Zeeland förbjuder både restauranger och take away-servering i Auckland, som är landets största stad med 1,6 miljoner invånare.

Brott mot lockdown-reglerna kan bestraffas med 4 000 dollar i böter och upp till sex månaders fängelse. Nyligen har en man i Auckland åtalats för att ha lagt upp en film på sociala medier där han körde över Aucklands gräns i jakt på en McDonalds-restaurang.

Läs även: Tidslinje – så spreds corona i Sverige: ”Prestige är en av våra dödliga synder”

Läs även: Nya Zeeland har ”eliminerat” coronaviruset – ska öppna samhället igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag