Fatemeh Khavari polisanmäler SD-toppen Mattias Karlsson – Vill också läxa upp honom om svensk moral

  • Torsdag 5 okt 2017 2017-10-05
E-post 3575

STOCKHOLM SD-toppen Mattias Karlsson är polisanmäld för ett Facebookinlägg. Det är personen bakom den afghanska sittdemonstrationen, Fatemeh Khavari som polisanmält Karlsson. Khavari vill också ge Mattias Karlsson morallektioner i ”den svenska humanitära traditionen”.

Ledaren för, den nu nedlagda, afghanska sittdemonstrationen tillika ansiktet utåt för sällskapet Ung i Sverige, Fatemeh Khavari, har polisanmält SD-toppen Mattias Karlsson. Det rapporterar Aftonbladet.

Det är andra gången, den senaste tiden, som Mattias Karlsson polisanmäls för att han skrivit ett Facebookinlägg som uppfattas som kränkande. Han är anmäld för förtal och brott mot upphovsrätten.

Karlsson publicerade en bild på en polis, Fatemeh Khavari och Amir Nabizadeh, ledarfigurer bakom afghanernas sittdemonstration och sällskapet Ung i Sverige. Till bilden skrev Karlsson följande:

”Ett halvår efter att en illegal invandrare, som borde ha utvisats, dödade och skadade 19 svenskar i ett terrorattentat, så tar polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas”

– Jag gav honom en möjlighet att be om ursäkt, men det blev bara värre. Med en sådan människa måste man gå vidare med lagen, säger Fatemeh Khavari till Aftonbladet.

Enligt Fatemeh Khavari ska Karlssons Facebookinlägg ses som ett förtal mot fler än bara henne, det ska enligt Khavari, ses som ett förtal mot ”hela den grupp” hon ”företräder”.

Karlsson har, efter att personer blev upprörda av hans första inlägg, författat ett nytt, där han bland annat skriver;

”Om det jag skrev i anslutning till bilden har fått någon person med uppehållstillstånd att känna sig illa till mods och utpekad som illegal invandrare, så beklagar jag detta. Syftet med min postning var inte att peka ut eller gå i polemik med enskilda individer.”

Till Aftonbladet uppger Fatemeh Khavari att hon vill lära Mattias Karlsson om moral. Khavari uppger att hon fått lära sig från ”den svenska humanitära traditionen vad moral egentligen betyder” och att hon ”verkligen vill lära” Mattias Karlsson om just det.

Hon misstänker också att Mattias Karlsson känner skam över sitt uttalande.

Advokaten Viktor Banke meddelar på Twitter att han är ombud åt Khavari.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag