FBI utreder nya Clinton-mejl

Foto: CC Tim Pierce / Twitter
  • Fredag 28 okt 2016 2016-10-28
E-post

USA Sent på fredagen meddelar flera medier att FBI kommer utreda nya mejl som kan kopplas till Hillary Clinton. Nyheten om att utredningen åter öppnar slår ner som en bomb med bara dagar kvar innan det amerikanska presidentvalet ska avgöras. Uppgifterna ska enligt flera medier bekräftas av ett brev från FBI-chefen James B. Comey som skickats till den amerikanska kongressen.

Med bara dagar kvar innan valet ska avgöras mellan de bägge presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump kommer nyheten som kan förändra allt över en natt. I ett brev till den amerikanska kongressen skriver FBI-chefen James B. Comey att det finns ytterligare uppgifter om nya mejl som vara kopplade till presidentkandidaten Hillary Clinton.

”I samband med ett icke relaterat fall, har FBI fått kännedom om existensen av flera mejl som verkar vara relevanta för utredningen”, skriver Comey i brevet som just nu sprids i sociala medier.

Clintons mejlskandal har framför allt handlat om mejlen kan ha varit av känslig natur, alltså hemliga mejl, och samtidigt sparats på Clintons privata mejlserver. Skandalerna har följts av att Clinton anklagats för brott, något som hennes rival Trump länge hävdat i valrörelsen. Mejlskandalen har förföljt Clinton så pass mycket att Trump-supportrar skapat en egen slogan som lyder ”Hillary for prison”, alltså att Hillary Clinton ska låsas in i fängelse.

Flera internationella nyhetsbyråer rapporterar om att nya mejl ska utredas och Reuters publicerar hela brevet från FBI-chefen Comey på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag