Federley: ”Alltid haft ett hem som är öppet för allt och alla”

Fredrick Federley Foto: EU-parlamentet
  • Söndag 13 dec 2020 2020-12-13
E-post 851

Fredrick Federley har ännu inte läst domen mot den tidigare pedofilsambon. Det uppger han i en intervju med Dalarnas Tidningar där han också berättar om parets relation.

Efter att det uppdagats att han levt med en dömd pedofil har Fredrick Federley (C) avgått från sina politiska uppdrag. I en intervju med Dalarnas Tidningar berättar han om relationen till mannen och varför han släppte in honom i hans hem.

– Det finns en otrolig drift kring renhet och puritanism kring politiker. Samtidigt har jag alltid haft ett hem som är öppet för allt och alla, och det gör också att jag träffar en del människor som är mer eller mindre trasiga, säger Federley till tidningen.

Enligt Federley har han ännu inte läst domen mot den tidigare sambon. Han säger också att mannen tidigt i relationen varit öppen med att han begått brott och suttit inne men inte berättat hur grovt brottet var.

Fredrick Federley berättar för Dalarnas Tidningar om hur relationen med pedofilen fortsatte efter att han i början av augusti fått veta om sexövergreppen.

– Jag förstod inte vidden, uppger Federley och beskriver sin relation med mannen.

– Här borde jag ha sökt hjälp, men samtidigt är det den här mannen som tar hand om mig då. Som finns till för mig. Som jag ser det i dag borde jag då ha satts i en bil till mentalsjukhuset Säter. Det är så jag borde ha agerat men där och då är det han och jag.

Samtidigt erkänner Federley att han redan under sommaren fick reda på att hans partner ”förmedlat bilder” och att han anat att det handlade om barnporr.

Enligt Expressen ska Federley tillsammans med sambon i september fått prata med Kriminalvården med anledning av sambons tidigare dom. Enligt tidningen ska Federley under samtalet ha reagerat kraftigt på att myndigheten lade sig i deras relation.

I intervjun med Dalarnas tidningar nekar dock Federley till att Kriminalvården begärt ett möte med honom.

En stor del av intervjun ägnas åt Federleys mående. Han visar upp bilder för Dalarnas Tidningars reporter på sig själv med skärsår på armarna. Och hintar om att han, i ett led av självskadebeteende, även gör andra destruktiva saker. Vid ett tillfälle åkte han in på mentalsjukhuset Säter uppger han.

Ur intervjun:

Federley drar efter andan och säger sedan med darrande stämma:

– Det här är vad jag gör med mig själv då…

Han tar sakta upp telefonen och bläddrar långt tillbaka och visar bilder av hans underarmar täckta av skärsår.

– Jag gör det inte för att jag tror att jag ska dö, utan för att det gör så ont inuti mig.

Nyheter Idag har upprepade gånger sökt Fredrick Federley men han har inte svarat på några frågor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag