Fejktiggde – Då ingrep polisen

Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Tisdag 21 apr 2015 2015-04-21
E-post 1080

STOCKHOLM Någon har låtsas vara tiggare i centrala Stockholm och suttit bredvid en riktig tiggare med mugg. Det fick polisen att reagera och avlägsna den fejkade tiggaren. Händelsen har blivit en snackis på Twitter och flera personer ifrågasätter nu polisen.

I en tweet förklarar yttre befäl Södermalm att ”en man drygade sig med tiggare, satte sig bredvid och fejktiggde med mugg” någonstans i Stockholm. Mannen ska även varit ”allmänt dryg mot omgivningen”. Detta fick polisen att ingripa och i samma tweet berättar de att mannen ”avlägsnades med stöd av polislagen”.

Väcker reaktioner på Twitter

På Twitter ställer en rad personer frågor om händelsen. En av dem är riksdagsledamoten Kent Ekeroth som frågar varför en av personerna blev avlägsnad men inte den andra. Polisen förklarar för honom att fejktiggaren blev avlägsnad ”för att denne störde ordningen, samt agerade på randen till brottsligt”.

En annan påpekar för polisen att det inte är olagligt att fejktigga, men polisen fortsätter stå på sig på Twitter. Till slut utvecklar polisen vad ”drygandet” bestått i. De skriver att fejktiggaren ”typ satt sig på” den riktiga tiggaren. Han ska även ha spottat mot den riktiga tiggaren på marken, enligt polisen.

Trots att polisen flera gånger förklarar varför de ingrep mot fejktiggaren invänder ett antal twittrare och menar att polisen även borde avlägsnat den riktiga tiggaren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag