Fem anhållna efter att en dödats och två skadats i knivdrama i Västervik

Foto: Google Maps
  • Lördag 26 Dec 2015 2015-12-26
E-post 193

VÄSTERVIK Fem personer har anhållits sedan en man i 40-årsåldern dödats samt ytterligare två personer skadats i ett knivdrama i Västervik sent på fredagskvällen. Polisen är mycket förtegen om utredningen. – Jag kan inte svara på fler frågor, mer än det vi har släppt tidigare, säger polisens vakthavande befäl till Nyheter Idag.

Det var strax före midnatt på juldagens kväll som ett knivdrama utspelade sig i Västervik. Enligt lokala medieuppgifter inträffade dramat på Perugatan som ligger i utkanten av staden och som till större delen löper genom ett villaområde.

En person, en 40-årig man, knivskars så pass illa att han senare avled på sjukhus av sina skador, skriver polisen på sin hemsida. Ytterligare två personer, varav en man, skadades i knivdramat.

Under natten greps tre personer, två män i 20- respektive 25-årsåldern samt en kvinna i 20-årsåldern. De tre anhölls idag under förmiddagen på sannolika skäl misstänkta för mord respektive försök till mord.

Under eftermiddagen idag meddelade polisen att ytterligare två personer, en man och en kvinna som båda är i 20-årsåldern, har gripits. Även de har nu anhållits för brott.

– Ja, de är anhållna, bekräftar Kalmarpolisens vakthavande befäl Joakim Andrén för Nyheter Idag.

Enligt Andrén ingår ingen av de två knivskurna personerna i den grupp på fem personer som misstänks för mord och mordförsök.

– Det är ytterligare två personer som är anhållna och det har inte att göra med de två som är skadade, säger han.

Så det är fem stycken anhållna totalt, en avliden och två stycken knivskurna. Alltså minst åtta personer totalt inblandade i det här?

– Så är fallet, ja.

Andrén vill däremot inte svara på frågor om offrens och gärningsmännens eventuella relationer till varandra, motiv till mordet och knivmisshandeln eller om knivdramat inträffade inomhus eller utomhus.

– Jag kan inte svara på fler frågor, mer än det vi har släppt tidigare, säger han.

Under natten och lördagsmorgonen genomförde polisen en teknisk undersökning av brottsplatsen och under dagen idag genomfördes dörrknackning i området.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag