Fem illegala invandrare utvisades efter polisens tillslag på Tyresö

Foto & grafik: Nyheter Idag
  • Måndag 21 okt 2019 2019-10-21
E-post 1378

I en nyhet på polisens hemsida berättar myndigheten om ett tillslag den 8 oktober mot illegala boenden. ”Tillslaget ledde bland annat till att ett flertal personer som inte har rätt att vistas i Sverige avvisades samma dag”, summerar polisen.

I ett villaområde i Tyresö i sydöstra Stockholm genomförde polisen ett tillslag den 8 oktober i samarbete med Tyresö kommun. Polisen skriver själva att målet var att ”undersöka personers rätt att vistas i landet” men även att leta rätt på en efterlyst person.

Totalt kontrollerades 16 personer varav sju omhändertogs enligt polislagens elfte paragraf. Vidare berättar polisen att fem personer utvisades ur Sverige medelst transport till flygplatsen Arlanda för vidare färd ut i världen.

Monica Krüger på Gränspolisen i region Stockholms grupp mot internationella brottsnätverk förklarar att huset i Tyresö användes som en del i pågående misstänkt brottslighet.

– Vi kan konstatera att det i boendet fanns flera personer som med stor sannolikhet används som svart arbetskraft, säger hon i ett uttalande på polisens hemsida.

Och det kan bli aktuellt med fler utvisningar i takt med att polisen hittar fler liknande boenden.

– Vi kommer fortsätta att ha en god dialog med de myndigheter och kommuner vi kan för att störa ut de som tjänar pengar på att erbjuda sängplatser till personer som antingen är här för att begå brott eller arbeta illegalt, fortsätter Krüger.

Myndigheten berättar även att flera enheten inom polisen i region Stockholm deltog i tillslaget.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag