Feminismen under lupp

  • Fredag 17 jan 2014 2014-01-17
E-post 0

SVT:s nya miniserie ”Fittstim” av Belinda Olsson, tidigare programledare på SVT Debatt, har skapat kontrovers. Frågan programmet ställer i första delen är ”Har feminismen spårat ur?”

På  Twitter har flertalet vänsterdebattörer under taggen #fittstim gått i taket och uttryckt sin frustration över serien på SVT:

En ”Malin” skriver:

Att Belinda tycker att feminismen är självcentrerad och ego är för att hennes feminism är självcentrerad och ego. #fittstim

Tess är upprörd:

Precis NU tänker jag kolla på #fittstim. Fick ont i magen. What doesn’t kill you make you stronger? Oh well! Here we go!

Nils Paulsson beskriver upprördheten:

Jävlar vad folk är sura på twitter. #fittstim

GP har rubriken: ”Realtidsraseri mot Fittstim på Twitter

Belinda Olssons tv-serie Fittstim var redan innan sändning programmet alla hade en åsikt om. Under torsdagskvällen fortsatte realtidsraseriet på Twitter.

En som tar serien i försvar är Markus Uvell som på Twitter skriver:

En annan aspekt på upprördheten över #fittstim: många är uppenbart ovana att få sina åsikter hånade i media. Välkommen till verkligheten. >

För några år sedan undersökte ett TV-program i Norge genusindustrin i programmet ”Hjernevask” (Hjärntvätt). Ett och halvt år efter att Hjernevask sändes beslutade Norges Forskningsråd att inte förnya bidragsmedlen på 56 miljoner kronor till programmet för ”kjønnsforskning” (genusforskning), trots idoga försök från genusforskarna.

Programmet granskade feminismen  och genusforskningen på ett mycket kritiskt sätt vilket resulterade i en stor debatt och ett sänkt förtroende för genusforskningen och sedemera, alltså indragna skattepengar.

Se Hjernevask på länkarna nedan:

Del 1 – ”The Gender Equality Paradox
Del 2 – ”The Parental Effect
Del 3 – ”Gay/straight
Del 4 – ”Violence
Del 5 – ”Sex
Del 6 – ”Race
Del 7 – ”Nature or Nurture

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag