Feministikon till strid emot ”Tjockföraktet”

Lady Dahmer. Foto: Faksimil Ladydahmer.nu
  • Måndag 17 apr 2017 2017-04-17
E-post 239

STOCKHOLM Den kända feministbloggerskan Lady Dahmer riktar skarp kritik mot TV4 för deras tjockförakt. ”Ingen känsla för ansvar. Ingen som tar hänsyn till alla barn som tittar”, skriver hon på sin blogg. Tjockföraktet är, enligt Dahmer, ett stort problem.

Den kända feministiska bloggerskan Lady Dahmer, som egentligen heter Natashja Blomberg, har på senare tid börjat uppmärksamma något hon anser vara ett samhällsproblem, nämligen tjockföraktet.

”Tjockförakt är en sån naturlig del av vårt samhälle och förtäckta ofta bakom ”välvilja” eller oro. Fast lika ofta bara föraktfull. De allra flesta har en åsikt om tjocka kroppar och tjocka människor och den är inte speciellt smickrande eller snäll”, skriver Lady Dahmer på sin blogg.

Som exempel på tjockföraktet nämner Lady Dahmer familjemedlemmar som antyder att man är en sämre föräldrar för att man är så överviktig att man inte orkar leka med sina barn.

Även smala människor som kommenterar sin egen kropp på ett, enligt Dahmer, ”fettföraktade” sätt kan också vara problematiska. Samma sak kan gälla bekanta som pratar om fara med övervikt.

I ett inlägg rubricerat ”TV4 hatar tjocka” kritiserar Dahmer programledaren i Lets Dance, David Hellenius, för vad han sa till Johannes Brost. Brost fick frågan om hur det skulle kännas om han slutade dansa, skådespelaren svarade då att det skulle vara fruktansvärt för han skulle gå upp 5 kg.

– Ja usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, ska programledaren David Hellenius ha skämtat till Brost som svar.

Tjockföraktet från TV4 upprör Dahmer.

”Ingen känsla för ansvar. Ingen som tar hänsyn till alla barn som tittar och lär sig att tjock är dåligt, ingen ansvarskänsla för alla unga tjejer med kroppsångest som tittar eller ens nån som bryr sig om de överviktiga som ser på programmet och får höra ”usch!” om sin typ av kropp”, bloggar Dahmer.

Lady Dahmer vägrar skriva negativt om feta kroppar. Hon hoppas kunna bidra till stärkt självkänsla hos människor vars kroppar, enligt Dahmer, ”demoniseras, hatas och kränks”.

Dahmer har tidigare fått kritik från andra feminister för att hon ska ha ”kinkshamat” BDSM-utövare.

LÄS ÄVEN: Feministbråk om sex: ”Upp till kamp för de som inte får knulla barn och djur ifred”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag