Feministiskt initiativ och journalistkåren sågas i sociala medier

Nu blir det andra bullar för Feministerna! - Foto: Albin Lindstedt / Nyheter Idag
  • Måndag 28 apr 2014 2014-04-28
E-post 0

FEMINISTISKT INITIATIV I en debattartikel uppmanar Rebecka Uvell till granskning av Feministiskt initiativ. Efter att Rebecka lyft fram åsikter hon tycker är anmärkningsvärda hånas nu Feministiskt initiativ i en ny twitterstorm.

I Rebecka Uvells debattartikel är tonen syrlig. Hon frågar sig varför inga journalister granskar Feministiskt initiativ. Men Rebecka nöjer sig inte med det utan hon återger en egen granskning av partiet. I en rad punkter har hon gått igenom Feministiskt initiativs partiprogram och detta leder både till twitterstorm och att en del kändisar nu hånar partiet öppet på twitter.

– FI vill heller inte ha något försvar. Istället ska kvinnorätts- HBTQ- och antirasistiska organisationer lösa alla konflikter, även internationellt, skriver Uvell i sin debattartikel på SVT Debatt.

Detta får den kände kocken och boxaren Paolo Roberto att reagera. Roberto har tidigare uppmärksammats när han diskuterade just feminism i Sveriges Radio. Roberto sågade då feminismen längs med fotknölarna.

– Jag är en militant antifeminist, förklarade Roberto när ämnet kom på tal i Sveriges Radio. Nedan ser vi en tweet där vi utgår ifrån att Roberto är ironisk.

En annan som reagerar på dagens debattartikel är den förre ordföranden i Liberala Ungdomsförbundet, Adam Cwejman. I en tweet ger han en känga till journalistkåren.

Men det är inte bara Adam Cwejman som riktar kängan mot både feminister och journalister. Även den omåttligt populäre twittraren Lars Beckman (M) ger sig in i diskussionen.

Möjligen har både Adam och Lars en poäng i att många journalister har en dragning åt det feministiska hållet. I den tidigare nämnda radiointervjun med Paolo Roberto anklagar han programledaren för att hon och hennes kolleger tycker som feministerna. Har Paolo rätt? Lyssna själv nedan och kommentera!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag